top of page
ChB-20191011-0824.jpg

Nu al een vraag? 

misschien vind je hier het antwoord.

Meest gestelde vragen.

 

Wij zouden ontzettend graag willen dat jij ons trouwt, maar vinden het best spannend om de knoop door te hakken. Stel dat ons huwelijk niet door kan gaan; kunnen we het dan verzetten?

Graag wil ik met jullie meedenken om te kijken naar wat er wel mogelijk is. Mochten jullie toch overwegen om jullie huwelijk te verzetten, dan ga ik hier heel flexibel mee om. Samen kijken we naar een passende nieuwe datum, daar komen we zeker uit!

Voltrek je ook huwelijken in het buitenland? Zijn die rechtsgeldig?  

Graag zelfs! Wat een BABS in het buitenland mag doen, is ceremonieel verbinden. Dit betekent dat het wettig deel in Nederland plaats vindt, of door een plaatselijk bevoegde ambtenaar waarna er een ceremonie plaatsvindt. Hier hoeven de gasten overigens niets van te merken.

 

Er komen ook buitenlandse gasten; is het mogelijk om de ceremonie (deels) in het Engels (of een andere taal) te doen?

Jazeker. Bijvoorbeeld een welkomstwoord in het Engels is geen enkel probleem. Ook is het mogelijk om in overleg de hele speech in het Engels te doen.

 

Hoe ver van tevoren moet ik beginnen met de voorbereidingen als ik jou als trouwambtenaar wil?

De meeste huwelijken worden ver vooruit gepland. Er komen veel aanvragen binnen, ook voor volgend jaar of zelf het jaar daarop. Maar ik ben ook wel eens voor een week (!) later benaderd. Hoe dan ook: stuur me snel een bericht zodat ik mijn beschikbaarheid kan checken.

 

Hoe kan ik het beste de kinderen bij ons huwelijk betrekken?

Heel leuk om de kinderen erbij te betrekken! Ze zouden bijvoorbeeld de ringen kunnen aangeven (kan ook al vanaf vrij jong) of een op maat gemaakt kinderakte tekenen. Mocht je zelf een idee hebben, laat maar horen!

 

Heb je bezwaar tegen homo huwelijken? 

Natuurlijk niet! Ik heb wel bezwaar tegen mensen die daar een bezwaar tegen hebben. 

 

Aan welke kosten moeten we denken bij de gemeente?

Iedere gemeente hanteert andere regels en procedures, het beste is om contact op te nemen met jullie eigen gemeente en daar informatie op te vragen. Vaak staat er ook veel vermeld op de website. 

 

Ik kan nergens prijzen vinden, klopt dat?

Dat klopt, iedere aanvraag behandel ik persoonlijk en op maat. Om iets te kunnen zeggen over de kosten heb ik eerst wat aanvullende informatie nodig.

 

Wij willen onze geloften hernieuwen, kan dat?

Dat kan zeker, heel mooi en bijzonder om te doen.

 

Mijn tante wil graag zingen tijdens de ceremonie, kan dat?

Alles is bespreekbaar! Als jullie je wensen op een rijtje zetten, help ik graag bij het samenstellen van een memorabele ceremonie.

 

Trouw je in het hele land?

Op een kasteel, in je achtertuin, een boot, je favoriete kroeg of driehoog achter, van Alblasserdam tot Zierikzee: met liefde rij ik naar jullie toe.

STAAT JE VRAAG ER NIET TUSSEN?

bottom of page