top of page
Zoeken

Het huwelijk van de winnaars van de #windirk actie; Teun en Boet!

Om mijn eerste lustrum als trouwambtenaar te vieren heb ik vorig jaar een gratis huwelijksceremonie weg gegeven, en vorige week was het dan eindelijk zover! De trotse winnaars Teun en Boet zijn in het huwelijk getreden.

Een lustrum bereiken als trouwambtenaar is een mijlpaal die ik niet zomaar voorbij wilde laten gaan. Vijf jaar heb ik me volledig gewijd aan het mooiste en leukste vak ter wereld en het vertrouwen gekregen van de leukste en liefste stellen denkbaar. Ik vind het echt een eer om jullie in de echt te mogen verbinden.⁠


En ondanks alle beperkingen hebben we gezegd: we gaan het tóch vieren. Het leven. En de liefde. Via de winactie #windirk werden stellen gevraagd antwoord te geven op de vraag; waarom willen jullie zo graag trouwen in 2021? Het stel met het leukste, mooiste, of meest ontroerende antwoord zou ik als BABS gratis trouwen. En nogmaals ontzettend bedankt voor al jullie leuke, mooie en ook ontroerende inzendingen. Wat fijn om te zien dat er plannen gemaakt worden en dat het leven en de liefde gevierd worden:)

Uit alle inzendingen heb ik er één gekozen, die er wat mij betreft bovenuit stak, en dat is die van Teun en Boet. Twee jonge mannen, beide werkzaam in de zorg, die voornemens waren een verrassingshuwelijk te organiseren.⁠ Een verrassingshuwelijk leek me ontzettend leuk, maar ook hun redenen om ondanks de Corona-crisis toch op korte termijn te willen trouwen grepen me aan. De specifieke reden beschrijven ze in hun verhaal onderaan dit verhaal, maar destijds omschreef Boet het in zijn aanmelding als volgt; “Beter nu een klein feest met liefdevolle mensen, dan over een jaar de polonaise lopen met helaas gaten erin omdat zij dan niet meer met ons zijn!”


Ik heb ze gebeld, en verteld dat ze wat mij betreft de winnaars zijn van #windirk, en hun reactie was hartverwarmend;


"Vandaag zijn wij gebeld door Dirk. ⁠Tot onze grote vreugde hebben wij de actie gewonnen. Helaas gaan jullie onze namen en gezichten nog niet zien. Wij organiseren namelijk een verrassingshuwelijk. Dit zal voor onze vrienden en familie een grote verrassing zijn. Wat begint als een normale borrel, mondt uit in een huwelijksfeest! Wij beloven dat jullie een deel mee kunnen maken van deze verrassing. Ons huwelijk zal plaatsvinden wanneer de zon hoog aan de hemel staat en de liefde weer gevierd kan worden, en we hopelijk een stukje verder zijn in deze verschrikkelijke Corona-pandemie.⁠ Blijf gezond en verliefd,⁠ De winnaars.”⁠

Nou en dat hebben we geweten, want vorige week was het dan zover: de bruiloft van Teun en Boet. Een hele leuke, mooie dag, met een prachtige trouwceremonie, waar ruimte was voor een lach en een traan. En ondanks de kou en wind, was de warmte tussen hen en hun geliefden voelbaar, en zoals ze zelf al beloofden, stond de zon hoog aan de hemel en liet zich wonder boven wonder af en toe nog zien ook:)

De liefde werd zeker gevierd, en hoe mooi is het om te zien dat er, nu alle maatregelen steeds meer worden afgebouwd, we dit nu toch echt kunnen zien als een fantastische start van het trouwseizoen.


Om de dag zelf te beschrijven is het denk ik het beste om ze zelf aan het woord te laten, en hun ervaring met jullie te delen;


"Afgelopen zondag 23 mei heeft Dirk ons getrouwd. Wat een dag! Ongelooflijk hoe alles is gegaan. We hadden de actie gewonnen in december. Ondanks dat dit een gewonnen actie was, hebben wij hier niets van gemerkt! Dirk heeft voortdurend meegedacht, geschoven en geanticipeerd. Zijn speech heeft hij perfect afgestemd op de situatie. Grandioos. We hadden de actie gewonnen, en aangegeven dat wij een verrassingsbruiloft wilden organiseren. Ondanks de Corona moest het dit jaar gaan plaatsvinden, waarom? Onze beide opa’s zijn op leeftijd. Oma heeft inmiddels een hart operatie ondergaan en is niet meer de jongste. Een getuige van ons was ongeneeslijk ziek, maar mocht met de nodige behandelingen nog wel even vooruitkijken. Ik zeg mocht, want helaas kregen we in april een slechte uitslag. Hierop hebben we direct contact gezocht met Dirk met het verzoek om de bruiloft te vervroegen, Dirk reageerde betrokken en erg vlug. We hebben de bruiloft in 3,5e week kunnen regelen! Helaas heeft onze getuigen het niet mogen halen, dit had niemand kunnen zien aankomen. Dirk heeft haar in zijn speech fantastisch naar voren laten komen. Niet te zwaar, precies zoals we gevraagd hadden. Ook na afloop stond Dirk hier even bij stil. Deze man weet wat hij doet en raakt precies de juiste snaar. Wij kunnen Dirk aan iedereen aanraden. Lieve Dirk, onwijs bedankt. Voor het snelle verschuiven, de oprechte betrokkenheid, je blijdschap en je aanstekelijke enthousiasme. Lieve aanstaande bruidsparen, niet twijfelen! Doen!"

Lieve Teun en Boet, het was fantastisch. Ik wens jullie alle geluk in de wereld toe, en ik vond het een grote eer om bij jullie grote dag te mogen zijn!


Hartelijke groet,


Dirk Zeelenberg

1.507 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page