top of page
Zoeken

Zo kies je de beste trouwlocatie, 5 tips.

De lente komt eraan en de liefde hangt meer dan ooit in de lucht. Evenals de vraag: waar gaan we onze liefde bezegelen? Trouwen we in Nederland of in het buitenland? En trouwen we dan in de zomer of in de winter? Om jullie een beetje op weg te helpen naar een droomhuwelijk op de perfecte trouwlocatie, bedachten we in januari al de winactie ‘Ik geef een gratis huwelijksceremonie weg’. Een succes, zo bleek. Wat een mooie, ontroerende en hartverwarmende berichten heb ik ontvangen, daar word ik ongelofelijk blij van. Ik heb genoten van jullie! De winnaar is ondertussen bekend, maar hoe het huwelijk eruit gaat zien en wat de trouwlocatie is, houden we nog even geheim. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in en de voorbereidingen zijn in volle gang.


En over de voorbereiding van je bruiloft gesproken, er zijn veel zaken waar je goed over moet nadenken. Eén daarvan is de trouwlocatie. Want wil je dichtbij huis, buiten in een tuin, binnen in een kasteel, of juist trouwen in het buitenland. In de praktijk zie ik dat jullie het bepalen van de juiste trouwlocatie nog best lastig vinden. Logisch, want dat dit ook heel fout kan gaan, weet ik uit ervaring, en dat is eeuwig zonde. Ik als BABS (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) begrijp als geen ander wat een locatie betekent, omdat naast de huwelijksceremonie, namelijk niets zo bepalend is als de trouwlocatie. Een goede voorbereiding is dus het halve werk. Maar hoe bepaal je nu de beste trouwlocatie? Ik kan en wil jullie daar graag bij helpen.


Top 5: zo bepaal je de beste trouwlocatie

Hieronder alvast de 5 belangrijkste tips waaraan je moet denken tijdens het bepalen van de trouwlocatie:

  1. Neem echt de tijd en aandacht voor het vinden van een geschikte locatie. Dit lijkt een open deur, maar geloof me, dat is het niet. Wees bewust van je eigen verwachtingen, het aantal gasten en zoek een plek die echt bij jullie past, die goed voelt. Met andere woorden: zorg voor een locatie die het net allemaal wél heeft.

  2. Weet met wie je spreekt en maak duidelijke afspraken. In deze tijd is niets meer vanzelfsprekend, dus check alles dubbel en vraag vooral om flexibiliteit van de locatie. Dat ze meebewegen, als blijkt dat door bijvoorbeeld corona, het e.e.a. niet door kan gaan of uitgesteld moet worden.

  3. Trouwen in Nederland? Als je buiten wilt trouwen, denk dan aan het weer. Het kan bijvoorbeeld waaien of regenen, en dat maakt de huwelijksceremonie er niet leuker op. De trouwambtenaar is niet goed te verstaan, mensen krijgen het koud, worden nat of dingen waaien weg. Zorg ervoor dat je een alternatief hebt, zodat in het geval het weer het niet toelaat, de ceremonie ook binnen plaats kan vinden.

  4. Trouwen in het buitenland? Voor veel mensen is dit een droom, juist vanwege de grote keuze aan fantastische trouwlocaties. Denk hierbij wel aan je gasten. Hoe krijg je ze daar, waar breng je ze onder, wat is voor rekening van de gasten en wat voor jullie. Hoe beter en eerder je dit voorbereidt, hoe groter de kans is dat de mensen die je graag erbij wilt hebben er ook echt zijn.

  5. Check de regels van de gemeente. Je mag niet overal trouwen, en niet alle gemeentes hebben dezelfde regels.


Heb je de perfecte trouwlocatie gevonden?

Vergeet dan niet om extra aandacht te geven aan het meest bepalende deel van jullie mooiste dag: de huwelijksceremonie. Het kiezen van de juiste BABS is hierin bepalend. Want waar moet je nu precies aan denken bij het uitzoeken van je trouwambtenaar. Daar help ik jullie graag bij, neem gerust contact op. En voor nu? Succes met de voorbereidingen, en het vieren van de liefde. Dat maakt mij ook een gelukkig mens: te zien dat jullie liefde altijd overwint.


Heel veel liefs,


Dirk Zeelenberg

2.329 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page