top of page
Zoeken

Dirk Zeelenberg: nu ook voor de wet huwelijken voltrekken op Curaçao!

Bijgewerkt op: 8 okt. 2021

Stel je eens voor… Ik wilde bijna zeggen, sluit even je ogen maar dat leest zo moeilijk. Goed, stel je voor dus: een prachtig eiland in de Caraïbische Zee, net voor de kust van Venezuela. Waar de zomer het hele jaar door hoogtij viert, maar het nooit te heet is om van de zon te genieten. Waar altijd een ontspannen vakantiesfeer heerst, zelfs op een saaie doordeweekse dinsdagochtend. Met lieve mensen en lekker eten, spartelvers uit de azuurblauwe zee: la dolca vita. Of liever gezegd: dushi Curaçao, want daar heb ik het natuurlijk over, heeft mijn hart gestolen. Het is de plek waar je geen filter nodig hebt, omdat het licht zo mooi is en de kleuren van zichzelf al van het scherm spatten. Waar gastvrijheid hoog in het vandaal staat, en waar je heupen tijdens het dansen (soms tot je eigen verbazing) net even wat soepeler lijken te bewegen.


Wat mij betreft is Curaçao niets minder dan een magisch oord. Waar ik, tot mijn uitzinnige geluk, nu ook voor de wet huwelijken mag voltrekken.

Tot voor kort waren bruidsparen aangewezen op een van de trouwambtenaren van het plaatselijke stadhuis. Niks mis mee natuurlijk, maar mocht je nou denken: ik wil iemand die voor ons door het geluid gaat, met een uiterste persoonlijke trouwceremonie waarbij gelachen wordt, misschien zelfs een traantje vloeit en waar bovenal nog lang over wordt nagepraat… dan stap ik zo voor je op het vliegtuig. De akte die je tekent is dezelfde als in Nederland.


En omdat ik al een tijdje rondhobbel op Curaçao, durf ik best te stellen dat ik jullie ook een heel eind op weg kan helpen met het vinden van de mooiste trouwlocaties en verblijven die bij jullie en je gezelschap passen. Van vijfsterrenresorts tot prachtige appartementen en intieme strandhuisjes en alles ertussen in, inclusief vervoer van en naar het vliegveld, tips voor restaurants of cateringbedrijven, verzin het zo gek niet of ik zet me met alle liefde in om er de ervaring van je leven van te maken. Ook ter plekke lekker allemaal in het Nederlands trouwens, want Curaçao is gewoon onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden.Trouwen in het buitenland

Voor degenen die denken: trouwen in het buitenland, waarom zou ik? Da’s toch vooral veel gedoe? Nou, eerlijk gezegd is het niet heel veel meer gedoe dan trouwen in Nederland. Want een datum bepalen, locatie vinden, jezelf martelen in de sportschool om in die droomjurk of dat strakke pak te passen, bedenken wie er wel (of juist niet!) welkom zijn, de liefdevolle bemoeienis van (schoon)familie managen, er komt sowieso best een hoop bij kijken als je besluit om samen het schip in te gaan – pardon het huwelijksbootje bedoel ik natuurlijk.

Maar wat je cadeau krijgt als je de knoop doorhakt om de grens over te gaan: een absoluut onvergetelijke ervaring. Met je meest dierbaren in een bubbel stappen, waar iedereen alle tijd heeft voor elkaar. Want niemand emmert over de oppas of morgen vroeg weer aan de bak moeten. Eigenlijk geven zowel de gasten als het bruidspaar elkaar het meest kostbare geschenk mogelijk: hun tijd. Samen eindeloos genieten van een paar dagen met elkaar, weg van de waan van alledag. En dan het liefst ook nog ergens, waar de zon nooit ophoudt met schijnen.

Snap je nou waarom ik zo’n groot liefhebber ben van reizen? Na een tripje - en dat hoeft echt niet altijd ver weg, ook in eigen land valt een hoop te ontdekken – voel ik me altijd weer opgeladen. Een ervaring rijker, dat is waar ik het voor doe. Volgens mij is de afgelopen anderhalf jaar meer dan ooit duidelijk geworden: alles kan zomaar ineens anders zijn, op een manier die we met z’n allen nooit hadden zien aankomen. En dan blijkt maar weer wat essentieel is: behalve natuurlijk je gezondheid, degenen die je lief zijn. Familie en vrienden. Ondanks beperkingen, werden mensen nog stééds verliefd. En werd er nog stééds getrouwd. Gelukkig maar. Want ware liefde, die laat zich niet stoppen.


Dankbaar ben ik, dat ik daar als trouwambtenaar onderdeel van mag zijn. En dat de wereld steeds meer open gaat. Ik schreeuw het daarom maar weer gewoon van de daken: ongeacht wat het universum in petto heeft, vier het leven! Vier de liefde! Wie weet, misschien zelfs wel op Curaçao. Ik vier graag met jullie mee.


P.S. En mochten jullie de voorkeur geven aan Krimpen aan de Lek, Reykjavik, Ibiza of Istanbul: ook dan ben ik graag van de partij. Lang leve de liefde!


Heel veel liefs,


Dirk Zeelenberg

1.892 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page